Blogi

Kehon ja mielen yhteys

15.10.2024

Moni kampailee tänä päivänä kiireisen elämäntyylin, stressin ja uupumuksen kanssa. Arjessa helposti unohtaa oman kehon, eikä kehon viestejä esim. lihasjännityksiä ja kipuja tule kuunneltua riittävästi.  Mieli puolestaan voi lähteä pyörittämään negatiivisia ajatuksia. Silloin kadonnut yhteys kehon viisauteen on hyvä löytää. Kehon jännitystilat ja kireydet vaikuttavat myös mieleemme tuoden mukanaan ärtymystä, stressin tunnetta ja ahdistusta. Sama toimii toisin päin, jos mieli on kuormittunut, se heijastuu kehoon. Tämä monin tavoin kuormittava aikamme korostaa itsestä huolehtimisen tärkeyttä, niin keholle kuin mielellekin. 

Olemme kehittäneet hoitomuodon, jossa lyhytterapia ja kehollinen hoito yhdistyvät turvallisesti. Missiona on, että yhä useampi ihminen saisi helpotusta niin kehon kuin mielenkin haasteisiin. Yhdistelmänä voi olla esimerkiksi syvärentouttava päähieronta sekä terapiaosuus.

Lyhytterapia on terapiaa, joka kestää yleensä esim. 3-20 kertaa. Lyhytterapiassa voi valita tapaamisten määrän ja aikataulun, eikä tarvita lääkärin lähetettä, eikä pitkiä odotusaikoja.  Lyhytterapia sopii monenlaisiin elämän pulmakohtiin, kuten stressiin, uupumukseen, parisuhdeongelmiin ja erilaisiin elämän muutostilanteisiin. Ihminen oireilee monin tavoin myös kehollisesti, kun mielellä on liikaa kuormaa. Tämä voi näkyä esimerkiksi unettomuutena, suoliston alueen vaivoina ja erilaisina kiputiloina kehossa.

Lyhytterapia voi olla myös ennaltaehkäisevä apu: Lyhytterapia toimii mielen hyvinvoinnin edistämisessä ennen suurten ongelmien syntymistä. Lyhytterapia sopii myös silloin, jos joutuu odottamaan pidempään psykoterapiaan pääsemistä.

Geneesin kehollisten hoitojen osaajamme ovat saaneet traumainformoidun lyhytterapeutti koulutuksen. He työskentelevät traumapsykoterapeutin työnohjauksessa ja heillä on runsaasti tietoa ja työkaluja arjen pulmiin ja haastekohtiin. 

Kehon rentoutumisella on suuri merkitys palautumiselle. Hoidot voivat auttaa hermostoa rauhoittumaan. Vagushermolla, eli kiertäjähermolla on iso rooli vireystilan ja stressin säätelyssä. Vagushermon aktivointi hoidon aikana laskee stressitasoa ja edistää kehon ja mielen tasapainoa. Kun sekä keho, että mieli saavat huomiota, kokonaisvaltainen hyvinvointi paranee. Keskustelulla on tärkeä rooli yhdistelmähoidossa, koska kehon rentoutuessa voi nousta pintaan asioita, joiden äärelle ei ole arjessa kerinyt pysähtyä. Tässä kohti on tärkeää olla tilaa keskustelulle. Tarvitsemme monenlaisia työkaluja ja keinoja itsestä huolehtimiseen ja jaksamiseen. Jokaiselle löytyy varmasti sopiva.

Pienikin hetki voi tuoda suuria muutoksia

Keho- ja psykoterapiakeskus Geneesi

Mielen palvelut: Siltakatu 20 A 31, 3. kerros

Keholliset hoidot: Siltakatu 20 A 42, 4. kerros

Tilaa uutiskirje

Tilaa Geneesin uutiskirje niin et missaa ikinä mitään mukavaa!

Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista